Wings Bedrijfsadvies breidt uit: Welkom Corno Langerak!

Vanaf 1 juli 2016 heeft Corno Langerak zich aangesloten bij Wings Bedrijfsadvies.

Wat heeft jullie hiertoe doen besluiten:

Harm: Eigenlijk is het een logische stap. Ik ben ongeveer 1,5 jaar geleden begonnen met Wings Bedrijfsadvies en ik merk dat het aanslaat. Elke maand stijgt het aantal klanten. Als zelfstandige is je grootste beperking het aantal uren in de week. Door deze samenwerking met Corno wordt dit in één keer verdubbeld.

Corno: Na bijna 20 jaar bij de Rabobank te hebben gewerkt als zakelijk relatiebeheerder merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe stap. Het eigen ondernemerschap zat hierbij al heel lang in mijn hoofd te broeden. Toen ik me hierop aan het oriënteren was sprak ik Harm hierover en uiteindelijk kwamen we er al heel snel achter dat we samen sterker zijn dan ieder voor zich.

Hoe gaan jullie elkaar versterken?

Corno: Harm werkt meer analytisch, deal gedreven. Ik focus me meer op de relatie en de langere termijn.

Harm: Hiernaast is mijn netwerk gericht op het Westland en veelal agrarisch gerelateerd. Corno brengt een netwerk mee vanuit Numansdorp en niet-agrarisch Westland.  Corno zal officieel kantoor gaan houden in Numansdorp, al zullen we in de praktijk veel op elkaars locatie werken.

Hoe hebben jullie elkaar eigenlijk leren kennen?

Harm: Dat is wel een grappig verhaal. Ik was 22 en zocht een bijbaantje naast mijn studie. Ik studeerde financiële economie, dus nam ik contact op met de Rabobank. Mijn sollicitatiegesprek was met Corno en zijn teamleider en uiteindelijk ben ik aangenomen als intern accountmanager van Corno. Dus eigenlijk heeft hij mij aangenomen!

Corno: Hierna hebben we 1,5 jaar intensief en erg goed samengewerkt. Dit is denk ik ook de reden dat het nu direct goed klikt en het heel natuurlijk voelt. We kennen elkaar goed, vertrouwen elkaars kwaliteiten en durven kritisch op elkaar te zijn. Dit is essentieel voor een sterke samenwerking.

Wat maakt jullie anders in een wereld vol accountancy- en advieskantoren?

Corno: De meeste partijen in de markt bieden accountancy/administratie aan en geven hier adviezen bij, zoals over fiscale, juridische en financiële zaken. Wij specialiseren ons echter puur op advisering, zoals: investeringsplannen, strategische beslissingen en communicatie met banken. Deze specialisatie zorgt dat we betere resultaten halen. Waar de accountant klaar is, daar starten wij.

Harm: Om een voorbeeld te noemen: 2 jaar geleden was financiering aanvragen bij een bank totaal anders dan nu. Om exact op de hoogte te blijven van alle nieuwe wet- en bancaire regelgeving en de kansen die dit biedt is het essentieel om hier continue mee bezig te zijn. Dat we nu zelfs doorverwijzingen krijgen van enkele accountantskantoren bewijst in mijn ogen het succes van de specialisatie.

Wat is het leukste van dit werk?

Harm: Het helpen om een ondernemer zijn droom te verwezenlijken. De uitdagendste opdrachten zijn degene als de bank het plan al heeft afgewezen. De ondernemer zit dan zwaar, omdat het toekomstbeeld van zijn bedrijf niet gerealiseerd lijkt te gaan worden. Om dan toch, vanuit ons specialisme, de financiering wel te realiseren geeft mij een enorme kick.

Corno: Ik vind het een uitdaging om financieel inzicht en rust te creëren bij een onderneming zodat de juiste strategische keuzes kunnen worden genomen. Ook de vele verschillende inzichten in ondernemingen en contacten met ondernemers is heel leuk, leerzaam en krijg ik energie van.

Wat gaan jullie klanten merken van de samenwerking?

Harm: De klanten zullen, als het goed is, alleen maar voordelen ervaren. De klanten die gewend zijn aan Corno of mij blijven gewoon door ons bediend worden. Intern zit de grote pré dat we veel ervaringen kunnen delen en hierdoor de lat telkens hoger kunnen liggen voor elkaar.

Corno: En verder geeft het een stuk continuïteit aan onze klanten. Er blijft een aanspreekpunt ook als een van ons tijdelijk afwezig is. Ook kunnen we per opdracht bepalen bij wie hij het beste past.

Hoe zien jullie de toekomst?

Corno: De belangrijkste focus voor nu en de toekomst zijn onze klanten. Uiteindelijk zullen die bepalen welke kant we op gaan. Misschien is dat groter, misschien niet. Het belangrijkste is dat zij volledig tevreden blijven met onze dienstverlening.

Harm: Ik geloof erg in specialisatie. De wereld is te complex geworden om als generalist maximale resultaten te behalen in de advisering. Ik zie dan ook wel kansen om verder uit te breiden in andere vakgebieden. Wij hebben ambitie genoeg. Alleen deze samenwerking is al een verdubbeling van het bedrijf, dus laten we deze eerst tot een succes maken.

Corno: Dat gaan we zeker doen!

Share Button
Menu